KV Kortrijk onderuit na rode kaart

KV Kortrijk begon goed aan de wedstrijd in Bergen, maar na een rode kaart in het begin van de tweede helft ging het onderuit met 3-1.

KV Kortrijk nam meteen het initiatief in handen en werd daar na elf minuten voor beloond. Een voorzet van Nfor werd slecht weggewerkt en de bal belandde via Veselinovic tot bij Oussalah. Die tikte de 0-1 van dichtbij hard binnen. De thuisploeg had tot dan nog niet veel laten zien, maar na twintig minuten moest De Mets een poging van Lepicier van de lijn halen. Daarna bleef Bergen de meeste drang naar voor vertonen, maar veel gevaar leverde dat aanvankelijk niet op. Pas drie minuten voor affluiten slaagden ze erin echt gevaarlijk te zijn en de score stond meteen weer gelijk. Een hoekschop van Matthys werd door Sapina tegen de touwen gekopt en het stond 1-1. Vlak voor de rust bracht Bergen zich nog bijna in de problemen door een slechte terugspeelbal, maar Nfor kon net niet profiteren.

Bergen zorgde voor de eerste dreiging van de tweede helft, maar het schot van Bourabia ging een metertje naast. In de 51ste minuut beloofde het moeilijk te worden voor KV Kortrijk, want Pavlovic kreeg zijn tweede gele kaart na een elleboogstoot in het gezicht van Matthys. Meteen daarna liet de thuisploeg de kans liggen om op voorsprong te klimmen. Op een vrije trap van Matthys kwamen zowel Lepicier als Bourabia net te laat om de bal in doel te glijden. Kortrijk hield aanvankelijk goed stand, maar twintig minuten voor tijd hield Zukanovic Perbet in een houdgreep en wees de scheidsrechter een penalty toe aan Bergen. Topschutter Perbet liet die kans niet onbenut en zette de 2-1 op het bord. Nog geen vijf minuten later gaf Ibou zijn ex-ploeg de genadestoot. Hij trapte de 3-1 van dichtbij hoog in doel. Daarna was het de ene wissel na de andere en werd er niet veel meer gevoetbald. De wedstrijd eindigde dan ook op 3-1. (SM)