KV Kortrijk onderuit met overdreven cijfers

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

In een aantrekkelijke eerste helft klom KV Kortrijk op voorsprong via Pavlovic, maar Gent kwam meteen op gelijke hoogte en profiteerde van een flater van Van Hout om op voorsprong te klimmen. Kortrijk was even van de kaart en kreeg nog een derde doelpunt om de oren voor de rust. In de tweede helft was Kortrijk de betere ploeg, maar het stuitte op een sterk spelende Padt. In de slotfase scoorde Gent op de counter de 1-4-eindcijfers.

De aanwezigheid van bondscoach Georges Leekens inspireerde beide teams, want er werd meteen gedreigd langs beide kanten. Na bijna een kwartier spelen klom de thuisploeg al op voorsprong. Pavlovic won het kopduel van Arzo, legde de bal naar Chavarria die op zijn beurt de 1-0 voorschotelde aan Pavlovic. Lang stond die voorsprong niet op het bord, want de eerste tegenaanval van Gent was meteen raak. Mboyo kopte de 1-1 op voorzet van Baric tegen de netten. Daarna bleven beide teams op zoek gaan naar een doelpunt en na een half uur spelen stond het 1-2. Doelman Van Hout liet een schot van Mboyo door zijn handen glippen. Gent had de match nu onder controle en vlak voor de rust scoorde het nog een doelpunt. Padt lanceerde de tegenaanval, Van Hout kwam te ver uit doel en Coulibaly legde de 1-3 op een schoteltje voor Brüls. Kortrijk wou zich niet bij de situatie neerleggen en dreigde nog twee keer voor rust, maar doelman Padt reageerde attent op de pogingen van Nfor en Chavarria.

De tweede helft begon iets minder spectaculair dan de eerste. Kortrijk had wel het meeste balbezit, maar vond niet meteen een opening. Pas na een kwartier kon het voor de eerste keer dreigen. Chavarria tikte de kans op de gelijkmaker echter over. Een vijftal minuten dreigden de Kortrijkzanen opnieuw, maar een uitstekend keepende Padt duwde het schot van Nfor in corner. De druk nam daarna af en in de 77ste minuut zette AA Gent op de counter de 1-4 op het bord via Brüls. Die had blijkbaar de smaak te pakken, want nog geen minuut later dreigde hij opnieuw, maar deze keer liet Van Hout zich niet passeren. De thuisploeg probeerde het nog met een schotje van Wijns, maar de match was gespeeld, 1-4.