KV Kortrijk onderuit met negen man

KV Kortrijk speelde een zwakke eerste helft op Beerschot en keek tegen een 1-0-achterstand aan. In de tweede helft nam het de match in handen en klom het langszij via Dejaegere. Na een rode kaart voor Mulemo zette Losada Beerschot via strafschop weer op voorsprong. Kortrijk eindigde de match nog met negen na rood voor Koussalouka en zag in de slotfase de gelijkmaker van de lijn gered worden.

Kortrijk had het niet onder de markt met Beerschot in de aanvangsfase van de wedstrijd en na negen minuten spelen keek het al tegen een 1-0-achterstand aan. Losada schilderde een vrije trap op het hoofd van Brillant en die kopte de bal ongehinderd in doel. Daarna had de partij niet veel meer om handen. Mununga glipte nog eens door de bezoekende verdediging, maar zijn lobje was voor verbetering vatbaar. In de slotfase van de eerste helft kwam KV Kortrijk bijna nog langszij, maar Dejaegere besloot voorlangs.

De bezoekers waren alvast scherper uit de kleedkamer gekomen, want meteen zorgden ze voor gevaar. Oussalah bracht de bal scherp voor vanop links en Nyoni kon maar nipt voorkomen dat Chavarria tot scoren kwam aan de tweede paal. Een paar minuten later was Kortrijk opnieuw gevaarlijk, maar de vrije trap van Martin ging via Dejaegere nipt naast. Na een uur spelen was het dan toch raak voor de bezoekers : een aanval via Chavarria en Nfor kwam tot bij Dejaegere en die zette de 1-1 op het bord.

In de 73ste minuut maakte Kortrijk het zichzelf moeilijk : Mulemo haalde Losada onderuit in de zestien. Hij mocht gaan douchen met een tweede keer geel en strafschop voor Beerschot. Losada twijfelde niet en zette de 2-1 op het bord. Tien minuten voor tijd schoot Wuytens een bal tegen de onderkant van de lat. Een paar minuten later moest KVK met negen verder. De pas ingekomen Koussalouka ging met gestrekt been door op Losada en kreeg meteen rood. In de slotfase kwam KVK nog bijna langszij, maar Coulibaly bracht redding op de lijn op de kopbal van Zukanovic waardoor de drie punten op het Kiel bleven.