KV Kortrijk neemt tegen AA Gent revanche voor bekeruitschakeling

Stijn De Smet zorgde tegen zijn ex-ploeg voor de 0-1 in de 93ste minuut.

Amper vier dagen na hun bekerduel moesten AA Gent en KV Kortrijk het opnieuw tegen elkaar opnemen. Bij AA Gent verschenen drie wintertransfers aan de aftrap: Habibou, Sels en Puljic. Bij KV Kortrijk keerden Santini en Pavlovic terug in de basis na hun schorsing in de beker. De Smet, Coulibaly en Capon begonnen op de bank. Gent begon het best aan de wedstrijd en dreigde via Habibou en Rafinha. Kortrijk kon daarn het evenwicht herstellen en Oussalah knalde een meter naast het doel van Sels. De beste kansen waren zelfs voor Kortrijk, want eerst Pavlovic en daarna Raman kwamen alleen voor Sels. In de slotminuten was het dan weer aan Gent, maar 0-0 was een logische ruststand.

Ook in de tweede helft waren doelkansen schaars. Raman trapte de beste kans hoog over. Uiteindelijk sleepte Kortrijk toch nog drie punten uit de brand. Ex-Gentenaar Stijn De Smet zorgde in de 93ste minuut met een lage schuiver voor de 0-1. Kortrijk heeft zo zijn revanche beet voor de bekeruitschakeling.