KV Kortrijk moet tevreden zijn met punt

KV Kortrijk zag in de eerste helft een doelpunt afgekeurd worden, maar was daarna niet meer in staat om te scoren tegen een even zwak Sint-Truiden.

De wedstrijd begon met enkele kleine kansen voor beide teams, maar het was Kortrijk die het eerst de netten deed trillen. Een vrije trap werd aan de tweede paal binnengetikt door Capon, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Een enthousiast Sint-Truiden probeerde wel, maar miste duidelijk zijn topschutter Reza om de Kortrijkse afweer te ontgrendelen. Kortrijk was daardoor de betere ploeg, maar bleek ook niet in staat om de thuisdoelman op de proef te nemen. Op het half uur volgde er dan toch een grote kans voor de thuisploeg, maar de doorgebroken Schouterden had geen oog voor zijn vier ploegmaats en besloot wild over. Nog geen vijf minuten later leken de bezoekers op weg naar het openingsdoelpunt, maar Joseph-Monrose werd na laat uitstappen van de thuisverdediging alsnog teruggefloten voor buitenspel. De rust werd dus bereikt met 0-0 na een zwakke eerste helft.

In de twee helft ging de thuisploeg meteen op zoek naar het openingsdoelpunt, maar Delorge kon zijn kopbal geen richting meegeven. Daarna was het wachten tot na het uur spelen vooraleer er opnieuw iets gebeurde. Een tegenaanval van Sint-Truiden zorgde voor wat leven in de brouwerij, maar Pavlovic kon Dufer op het allerlaatste nippertje een open doelkans ontzeggen. In de 67ste minuut claimde Joseph-Monrose een strafschop nadat hij over het uitgestrekte been van Kotysch struikelde, maar scheidsrechter Delacour vond het te licht om te fluiten. De inbreng van Veselinovic bij Kortrijk bracht weinig zoden aan de dijk, want beide doelmannen bleven koude lijden. Tien minuten voor affluiten veerden de supporters eindelijk nog eens recht. Kortrijk slaagde erin nog eens een aanval in elkaar te steken. Die eindigde bij Wijns, maar zijn steunbeun gleed wat ongelukkig weg. Enkele minuten later slaagde Veselinovic erin om zich door te zetten, maar in plaats van de bal af te leggen naar Capon besloot hij met een zwak schotje. In de slotminuten werd het zowaar nog spannend. Een vrije schop van Dufer ging precies richting de winkelhaak, maar Van Hout zweefde de bal prachtig uit de hoek en hield zo de 0-0 op het bord.