KV Kortrijk met één been in halve finale Cofidis Cup

In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Cofidis Cup heeft KV Kortrijk Beerschot verslagen met 2-0. Dat is een hele goede uitgangspositie met het oog op de terugmatch, die medio januari plaatsvindt.

In een heuse spektakelmatch hield KV Kortrijk uiteindelijk de drie punten thuis. Kortrijk had veldoverwicht en de betere kansen, maar ook de bezoekers hadden kunnen scoren. Tot tien minuten voor tijd bleef het 0-0, maar dan kon Zukanovic een penalty omzetten. Vier minuten later scoorde Messoudi de 2-0. Kortrijk heeft zo een uitstekend resultaat beet met het oog op de terugmatch op 18 januari in Beerschot. Als Kortrijk zich kan kwalificeren, speelt het in de halve finale tegen de winnaar van het duel Bergen-Rupel Boom.