KV Kortrijk laat journalist verwijderen

Redactie KW

De wekelijkse persbabbel bij KV Kortrijk werd donderdagmiddag stilgelegd. De club verbiedt Erik De Block, voetbalmedewerker van Het Laatste Nieuws, voortaan om de persconferentie bij te wonen. De club liet hem door de politie verwijderen.

De journalist in kwestie is sinds enkele weken persona non grata geworden in Kortrijk na kritische uitlatingen aan het adres van Jean-Marc De Grijse, de sterke man bij KV Kortrijk. Er volgden al enkele verzoeningspogingen, maar de voetbalclub houdt voet bij stuk en verbiedt de medewerker de toegang tot het stadion en alle persmomenten.

Toen Erik De Block de persbabbel donderdag wilde bijwonen, werd hem dat aanvankelijk niet verhinderd. Het perspraatje ging van start, tot de door KVK opgeroepen politie binnenviel en De Block uit de zaal verwijderde. De politie weigerde aanvankelijk tussen te komen, waarop de persconferentie dan maar ontbonden werd. De geplande interviews met coach Hein Vanhaezebrouck en nieuwkomer Stefan Scepovic werden eveneens stilgelegd.

Dit krijgt ongetwijfeld een vervolg, want volgens het convenant tussen profvoetbalclubs en de sportpersbond heeft een journalist altijd recht op toegang tot persconferenties…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier