KV Kortrijk kansloos de boot in

Een mak KV Kortrijk bakte er niets van tegen Standard en ging kansloos onderuit met 2-0.

Standard domineerde de partij van bij het begin. Ezekiel kwam in de eerste minuut net te kort om een voorzet van Pocognoli in doel te werken. De Rouches probeerden daarna constant de Nigeriaanse aanvaller te bereiken, maar slaagden daar niet meteen in. De spits woog wel op de Kortrijkse verdediging. Het was echter meer dan een half uur wachten vooraleer de thuisploeg nog eens echt kon dreigen. Seijas probeerde het vanop afstand, maar Van Hout was attent. Meteen daarna kreeg Standard opnieuw een kans om de score te openen, maar de Kortrijkse doelman hield de doorgebroken Gonzalez van een doelpunt. Kortrijk leek de rust te halen zonder tegendoelpunt, maar in de 43ste minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Seijas duwde de 1-0 op assist van Gonzalez tegen de netten.

Ook in de tweede helft bleef Standard de betere ploeg. Ezekiel krulde een bal naar de linkerhoek, maar Van Hout duwde weg. KV Kortrijk bleef onder druk liggen en na een uur spelen stond het 2-0. Zukanovic ging in de fout, de bal ging via Pocognoli naar Ezekiel. De Nigeriaan bediende Gonzalez en die was na zijn assist ook goed voor een doelpunt. Vanhaezebrouck voerde drie wissels door, maar veel beterschap bracht dat niet. Aanvallend bleef KV Kortrijk er niets van bakken. Standard hield de wedstrijd probleemloos onder controle en KV Kortrijk eindigde de match zonder ook maar een kans bijeen gespeeld te hebben.