KV Kortrijk kan zegereeks niet verlengen op veld van RC Genk

© BELGA
Redactie KW

Racing Genk – KV Kortrijk was woensdagavond de topper van de dertiende speeldag. Een duel ook tussen twee ploegen die twaalf op twaalf hadden gehaald. Kortrijk slaagde er echter niet in om na Anderlecht en Club Brugge opnieuw een topclub te kloppen. Het verloor in Genk met 1-0.

De wedstrijd brak snel open met al na vijf minuten een goede kans voor De Ceulaer, maar Keet ging uitstekend plat. De beginfase was volledig voor Racing Genk, pas na een kwartier stak Kortrijk een eerste keer de neus aan het venster. Santini schoot te slap op Köteles. De partij verwaterde daarna, al kregen beide teams nog een kansje. De Smet kwam net te kort om een voorzet in doel te verlengen, Keet haalde een ver schot van Hyland uit zijn benedenhoek.

Na de pauze was de eerste kans opnieuw voor de thuisploeg, en opnieuw voor De Ceulaer, maar de spits trapte tegen de paal. Daarna was het de beurt aan Kortrijk. Reynaud eerst met een zwak schot, daarna dwong Oussalah doelman Köteles tot een prima parade. Halverwege de tweede helft brak Jelle Vossen de match helemaal open. Hij scoorde met een prachtige omhaal de 1-0. Hein Vanhaezebrouck anticipeerde met een driedubbele wissel, maar de inbreng van Martin, Chevalier en Raman leverde uiteindelijk niks meer op.

Na vier zeges op rij verliest Kortrijk, dat nu door de zege van Lokeren uit de top zes tuimelt.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier