KV Kortrijk houdt Club Brugge in bedwang: 1-1

Vicekampioen Club Brugge is vrijdagavond in de openingswedstrijd van de zevende speeldag in de Pro League niet verder dan een 1-1 gelijkspel geraakt op bezoek bij KV Kortrijk. Ervin Zukanovic opende na zes minuten de score voor de thuisploeg, Carlos Bacca scoorde iets na het uur de gelijkmaker.

Verdediger Zukanovic scoorde in de beginfase met een schitterende vrije trap. Zukanovic krulde de bal over de Brugse muur, doelman Jorgacevic was kansloos. Na een pittig openingskwartier verdween het vuur wat uit de wedstrijd. De beste kansen in de eerste helft waren nog voor de bezoekers. Thomas Meunier kopte een voorzet van Hoefkens op de lat, even later ging een onrechtstreekse vrije trap van Jonathan Blondel in de zestien meter niet voorbij een bos van Kortrijk-verdedigers.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft claimde Victor Vazquez een strafschop na een duidelijke overtreding van Reynaud, maar scheidsrechter Wim Smet liet doorspelen. Even later was het dan toch raak voor Blauw-zwart. Carlos Bacca werkte een voorzet in één tijd voorbij Darren Keet, het zesde doelpunt van het seizoen voor de Colombiaan.

Rangschikking

In de stand blijft Club Brugge na zeven wedstrijden aan de leiding met 17 punten, vijf meer dan landskampioen Anderlecht, dat zaterdagavond (18u) op bezoek gaat bij Lierse. KV Kortrijk springt voorlopig met 11 punten naar de vierde plaats.