KV Kortrijk geeft eindejaarscadeautje aan Anderlecht

Op de 22e speeldag verloor KV Kortrijk ondanks de sterke thuisreputatie met 0-2 van leider RSC Anderlecht. De tweede goal was er eentje in geschenkverpakking van Rami Gershon.

Voor die ruststand zorgde Guillaume Gillet. Hij kopte in de 13e minuut een voorzet van Mbark Boussoufa in doel. Ook het tweede doelpunt werd met het hoofd gemaakt. In de 67e minuut dacht Kortrijk-verdediger Rami Gershon de bal terug te leggen op doelman Glenn Verbauwhede, maar die was uit zijn doel gekomen. De Israëliër zag zijn kopbal zo in eigen doel verdwijnen. Eén minuut voor tijd scoorde ook Romelu Lukaku, maar er was gevlagd voor buitenspel. In de stand heeft Anderlecht nu zeven punten voor op Racing Genk, dat donderdag naar Lokeren trekt en ook nog een inhaalwedstrijd tegen Sint-Truiden te goed heeft. KV Kortrijk volgt als zevende op twintig punten van Anderlecht.