KV Kortrijk: “Fusie met Zulte Waregem niet aan de orde”, vanavond betoging

© BELGA
Redactie KW

“Een fusie met Zulte Waregem lijkt ons nog niet aan de orde”, zo reageerde KV Kortrijk op de intenties van de manager van Zulte Waregem Patrick Decuyper.

Volgens Decuyper zijn twee eersteklasseclubs in een straal van tien kilometer economisch en commercieel gezien niet houdbaar. Daarom bekijkt hij de mogelijkheden om tot een fusie te komen tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem. “Dat lijkt ons nog niet aan de orde”, aldus Jelle Brulez, woordvoerder bij KV Kortrijk. “Het is uitermate gevoelige materie, zeker voor de supporters. Bovendien denk ik dat twee stabiele clubs in Zuid-West-Vlaanderen wel kunnen. Oké, we zijn Londen niet, maar daar heb je zelfs een handvol topclubs die quasi naast elkaar liggen.”

Hoofdaandeelhouder Vincent Degryse: “KVK bevestigt dat er nog geen enkel gesprek is geweest, noch op bestuursniveau, noch op aandeelhoudersniveau, in verband met een mogelijke fusie in Zuid-West Vlaanderen. Iedere andere bewering is uit de lucht gegrepen en voor rekening van de betrokkene.”

Betoging fusie

Vanavond om 18u betogen de KVK-supporters aan de Kouter. Dit om een duidelijk signaal de wereld in te sturen dat zij absoluut niet te spreken zijn over het idee dat Zulte-Waregem manager Patrick Decuyper de wereld in stuurde.

Bespreekbaar

Toch vinden verscheidene Kortrijkse politici dat een fusie bespreekbaar moet zijn. Dat zeggen onder meer gemeenteraadsleden Axel Weydts (sp.a) en Arne Vandendriessche (Open Vld). “Vanuit de ondernemerswereld zie ik hoe moeilijk het is om in dezelfde vijver te vissen. Ik vind het idee een onderzoek zonder emotionaliteiten zeker waard, zeker nu we beide toe zijn aan een nieuw stadion”, aldus Vandendriessche, die het voorbeeld van Genk aanhaalt.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier