KV Kortrijk en Standard spelen 1-1 gelijk

Op de vierde speeldag in play-off I hebben KV Kortrijk en Standard zondagavond 1-1 gelijkgespeeld. Bij de rust stond de eindstand al op het bord.

Alle opwinding in de partij was in drie minuten samengebald. Na acht minuten legde scheidsrechter Christof Dierick de bal op de stip voor een fout van Standard-verdediger Réginal Goreux op Pablo Chavarria binnen de zestien. Ernest Nfor verzuimde echter om KV Kortrijk op voorsprong te brengen. Hij trapte de bal op de paal.

Een minuut later maakte de spits van Kortrijk zijn fout goed door uit een hoekschop wel te scoren. Lang kon Kortrijk niet van zijn voorsprong genieten. Amper een minuut na het doelpunt van Nfor bracht Meme Tchité de 1-1, meteen de eindstand, op het bord.

Alassane També breekt enkel

Beide teams schieten met het punt weinig op. Ze blijven de laatste twee plaatsen in de stand bezetten. RSC Anderlecht is met 39 punten leider, voor Club Brugge (38), Racing Genk (32), AA Gent (31), Standard (29) en Kortrijk (28). Volgende zondag staat de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma.

Alassane També moest gisteren geblesseerd het veld verlaten. De aard van de blessure is intussen bekend. Er werd een breuk in de enkel vastgesteld. Alassane is out voor de rest van Play-off 1.