KV Kortrijk en stad sluiten nieuwe overeenkomst voor Guldensporenstadion en jeugdsite

Redactie KW

Voetbalclub KV Kortrijk en het stadsbestuur hebben vrijdagavond een nieuwe overeenkomst gesloten voor het gebruik van het Guldensporenstadion en de jeugdsite aan de Stadelaan. De gemeenteraad moet de nieuwe overeenkomst wel nog bekrachtigen.

Na maanden discussie hebben voetbalclub KV Kortrijk en het stadsbestuur eindelijk alle plooien gladgestreken. De stad en de cvba Kortrijk Voetbalt, het vennootschap achter de club, voerden al maandenlang een strijd over het gebruik van de jeugdsite de Stade en financiële bijdragen voor KVK. Intussen zitten beide partijen opnieuw op dezelfde golflengte en vrijdagavond werd een nieuwe overeenkomst ondertekend.

“KV Kortrijk krijgt door die nieuwe overeenkomst het recht om als prioritaire partner het Guldensporenstadion en de jeugdsite te gebruiken”, zegt Stefaan Bral, Kortrijks schepen van Sport. “We hebben het vertrouwen hersteld, zeker nadat KV Kortrijk eerder dit jaar een ambitieus jeugdplan en degelijk businessplan op tafel had gelegd.”

Luc Demeyere van KV Kortrijk: “We zijn altijd on speaking terms gebleven met de stad, maar soms is het eens nodig te discussiëren om alle vooroordelen weg te werken. We zijn heel blij dat er nu een nieuwe overeenkomst is, waarbij wij de beide sites niet alleen kunnen gebruiken, maar ook exploiteren.”

De nieuwe overeenkomst loopt voor onbepaalde duur en is jaarlijks opzegbaar. Meer details over de inhoud en de financiële steun van de stad aan de club worden pas later bekend gemaakt, als ook de gemeenteraad het nieuwe contract bekrachtigd heeft. “Dat gebeurt misschien al begin juni, maar wellicht pas in de gemeeteraad van juli”, aldus Stefaan Bral.

(mvdr)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier