KV Kortrijk behoudt voorlopig zesde plaats na gelijkspel tegen Charleroi

© BELGA
Redactie KW

In de slotminuten slaagde KV Kortrijk er in om tegen Charleroi alsnog een gelijkspel te behalen. Met dank aan invaller Robert Klaasen. Kortrijk blijft zo zesde, maar kan zondag zijn plaats in de top zes aan Lokeren kwijtspelen.

KV Kortrijk moest in vergelijking met de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen Club Brugge drie wissels doorvoeren: Coulibaly was niet helemaal fit, Oussalah waren geblesseerd en De Smet geschorst. In hun plaats kwamen respectievelijk Raman, Ulens en Matton. Charleroi, dat woensdag voor de beker een pak basisspelers liet rusten, schoot het sterkst uit de startblokken. Pogingen van Pollet en Kaya werden door Keet vlot onschadelijk gemaakt. Na een kwartier kwam Kortrijk beter in de wedstrijd en nam het initiatief over. Tot grote kansen leidde dat niet. De beste was voor Raman, maar zijn schot werd door de Dewaest in corner afgeblokt. Een brilscore aan de rust leek in de maak, tot Tomasevic en Heylen achterin aan het klungelen gingen en Pollet kon scoren.

Na de pauze was er weinig beterschap. Veel strijd, dat wel, maar weinig echte doelkansen. Vooral Kortrijk was in aanvallend opzicht te onmondig. De counters van een snediger Charleroi waren heel wat gevaarlijker. Op twaalf minuten van het einde kreeg de thuisploeg tot drie keer toe dé kans op de gelijkmaker, maar in dezelfde fase kopte Matton tegen de paal en werden de pogingen van Santini en Coulibaly van de lijn gekeerd. Twee minuten voor affluiten kon KVK dan toch nog de wenkende nederlaag afwenden via Robert Klaasen. Door dit gelijkspel ligt de strijd voor play-off 1 weer helemaal open. Kortrijk blijft zesde, maar AA Gent komt nu op één punt van rood-wit en Lokeren kan mits een zege in Genk zondagavond de Kortrijkzanen nog voorbij snellen naar plaats zes.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier