KV Kortrijk behaalt in Gent tweede zege in play-off 1

© Belga

Op het veld van AA Gent zorgde KV Kortrijk zaterdag voor een stunt door met 2-3 te winnen. Dankzij doelpunten van Joseph-Monrose, Oussalah en Czvitkovics kwamen de Kortrijkzanen 0-3 voor, maar in de slotfase werd het toch nog bibberen na twee Gentse treffers.

De Gentenaars begonnen het best aan de wedstrijd en kregen ook verschillende kansen, maar onder andere Jørgensen en Coulibaly lieten de mogelijkheden liggen. Halfweg de eerste helft bracht Steven Joseph-Monrose de bezoekers echter tegen de gang van het spel in op voorsprong. Gent schrok even van dat doelpunt, maar trok daarna opnieuw in het offensief, maar weer kon het de kansen niet afmaken.

Ook na de rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Kortrijk dat na 25 minuten een tweede keer raak trof. Mustapha Oussalah, die zich knap doorzette op de linkerflank, verdubbelde de rood-witte voorsprong. Tien minuten voor affluiten werd het zelfs 0-3 via de ingevallen Peter Czvitkovics. Twee minuten later leek Gent voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens duw- en trekwerk. Vier minuten voor affluiten viel die Gentse goal dan toch via Ljubijankic. In blessuretijd scoorde Jørgensen zelfs nog een tweede keer voor AA Gent, maar daarna hield Kortrijk stand.