KSV Roeselare zeker van behoud na gelijkspel op Heist

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Het zag er lang naar uit dat KSV Roeselare met lege handen zou terugkeren uit Heist, maar dankzij een doelpunt van De Rechter in de slotfase pakte het alsnog een punt. Daardoor is het team nu mathematisch zeker van het behoud in tweede klasse.

KSV Roeselare stak als eerste zijn neus aan het venster, maar de eerste echte kans was voor de thuisploeg. Ozcan gleed een voorzet van Webers net naast doel. Na bijna een kwartier spelen klom KSV Roeselare op 0-1. Een verre vrije trap van Bowen ging rechtstreeks in doel. Na een misser in de thuisverdediging kregen zowel Di Lallo als Lutun een reuzenkans om deze voorsprong te verdubbelen, maar Di Lallo besloot op de doelman en Lutun kopte de rebound naast het lege doel.

Na een half uur spelen kwam de thuisploeg iets meer in de wedstrijd. Webers kopte een flankvoorzet net naast. KSVR kwam er daarna niet veel meer uit, maar verdubbelde vlak voor rust nog bijna de score. Lutun ging er op rechts vandoor, maar zag zijn poging nipt voorlangs gaan. Het zag er dus naar uit dat Roeselare met een minieme voorsprong de rust zou bereiken, maar dat was buiten Webers gerekend. Hij kopte op voorzet van Stevens de 1-1 op het bord.

Roeselare kwam meteen goed weg bij de start van de tweede helft. Een voorzet van Heist werd maar nipt door doelman Verhulst vanonder zijn lat weggetikt. KSVR bakte er niets van en kreeg na tien minuten een doelpunt om zijn oren. Stevens zette de 2-1 op het bord met een krul van buiten de zestien in de benedenhoek. Ook na zijn drie vervangingen bleef Roeselare knoeien en het kwam een paar keer goed weg. Ozcan besloot eerst in het zijnet en even later scoorde de thuisploeg bijna vanuit een corner, maar de bal ging uiteindelijk rakelings naast. Twintig minuten voor tijd kwam er nog eens een kans voor KSVR, maar Bowen kopte de voorzet van Sene in de handen van doelman Olieslagers.

In de slotfase probeerden de bezoekers nog de bakens te verzetten, maar de onmondigheid voor doel was schrijnend. Bowen kopte een niet te missen voorzet van Eurvrard vanop twee meter van het doel nog hoog over. Drie minuten voor tijd kwam KSVR toch nog langszij. Dewaest verlengde een verre inworp van Joos tot bij De Rechter en die kopte de 2-2 onhoudbaar in doel. Zo had KSVR na veel gezwoeg alsnog het puntje beet dat mathematische zekerheid over het behoud verschafte.