KSV Roeselare voert een harde strijd voor het behoud

Redactie KW

KSV Roeselare kon tegen FCV Dender EH de drie punten niet in Schiervelde houden. Het moest zich tevreden stellen met een scoreloos gelijkspel. De enige opdracht in de thuiswedstrijd tegen Lierse was dan ook winst. Het werd een krappe 1-0 overwinning.

„Donderdag verdienden we twee punten te weinig. Vandaag krijgen we er misschien twee te veel, maar dat is voetbal”, openen supporters Bert Vanhuyse, Jan Ameye, Louis Ide en Hermes Dochy. „We zijn goed aan de wedstrijd begonnen en combineerden in de beginfase en later in de eerste helft heel vlot. De ploeg kwam dan ook snel op voorsprong.”

„Er werd goed vrijgelopen en de vrije man werd meestal gevonden. Het stokte jammer genoeg meestal bij de eindpass. Na de rust speelde Roeselare op het tempo van Lierse. Die mannen kregen meer en meer vertrouwen en werden in de tweede helft na het inbrengen van Tomasz Radzinski nog enkele malen heel gevaarlijk. Gelukkig hield Jurgen Sierens ons overeind.”

„Toch kun je er niet naast kijken dat het verschil in tempo tussen eerste en tweede klasse heel groot is. De snelheid van uitvoering maakt ook een groot verschil uit. Als je natuurlijk die ploegen zelf het tempo laat bepalen, kom je in de problemen. Je ziet ook dat de vermoeidheid stilaan in de gelederen begint te sluipen. Al mocht dat tegen Lierse zeker geen excuus zijn, want die jongens speelden hun 47ste officiële wedstrijd dit seizoen.”

„Toch hadden we meer verwacht van de jongens van ‘t Lisp. Het begint zich meer en meer af te tekenen dat de strijd om de behoudsplaats uiteindelijk gevoerd zal worden tussen KSVR en Dender. Voor ons was Dequévy de man van de match, ook al miste hij een dot van een kans juist voor de rust. Anders was de wedstrijd wellicht dan al gespeeld.”

Goede sfeer

„Iedereen wil er bij zijn om de operatie redding tot een goed einde te helpen brengen. Het zou dan ook heel jammer zijn als KSVR of Dender zouden moeten degraderen ten nadele van valsspeler Excelsior Mouscron. Het licentiesysteem is dringend aan een hervorming toe. Nu is het een echte klucht.” (Frans Bouckaert)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 5 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier