KSV Roeselare verslaat Charleroi met 3-0

Trainer-speler Serebrennikov liet in vergelijking met de bekerwedstrijd tegen Torhout Tibo Vandevelde op de bank en ook de geblesseerde Dewaest en de geschorste Papa Sene waren er niet bij op de eerste thuiswedstrijd van KSV in de competitie. Guiro, Voskanian en De Rechter namen hun plaats in. Charleroi had in 30 uitwedstrijden niet meer gewonnen.

Een zeer behouden thuisploeg liet het initiatief aan de Carolo’s in het eerste kwartier. Dan begon de thuisploeg in zichzelf te geloven en tekende enkele mooie combinaties uit en dit meestal langs een bedrijvige Di Lallo. Op de 34′ zwiepte Declercq een hoekschop voor doel en Guiro kopte keihard binnen. De thuisploeg was vanaf nu zeker de evenknie van Charleroi. In de tweede helft verving Milicevic Serwy bij Charleroi maar na enkele minuten zette KSV een splijtende actie op via De Rechter, die bediende Di Lallo die prachtig doorstook naar Lutun. Doelman Dzodzo haakte Lutun en kreeg rood. Satli werd geofferd voor reservedoelman Faidherbe maar die kon de perfect getrapte strafschop van Di Lallo niet stoppen: 2-0. KSV kreeg nu vleugels en vooral Di Lallo was een gesel voor de Charleroiverdediging. Wanneer Lutun een mooie aanval afrondde, ging het licht volledig uit bij de Carolo’s. KSV controleerde de wedstrijd volledig maar vond het blijkbaar welletjes.

Trainers op veld en in tribune tevreden

Sergyi Serebrennikov die de 90 minuten volmaakte, kwam met een tevreden gevoel van het veld: „Natuurlijk konden we 4-0 of 5-0 maken, maar ik ben al enorm tevreden met de drie punten. Met vier op zes hebben we onze start niet gemist, maar ik weet maar al te goed dat alles zeer snel kan keren.” Veldtrainer Gaby Demanet die de wedstrijd vanuit de tribune moest volgen, was eveneens een tevreden man.