KSV Roeselare speelt gelijk bij rode lantaarn Wetteren

KSV Roeselare kreeg de bal ondanks de man-meer-situatie niet tegen de netten en kwam na tien minuten in de tweede helft op achterstand. Pas drie minuten voor affluiten kon KSVR gelijkmaken via Vandenbussche.

KSV Roeselare zakte na de knappe 4-1-zege tegen Eendracht Aalst met vertrouwen af naar rode lantaarn Standaard Wetteren. Tristan Bowen stond in de basis na zijn knappe invalbeurt van vorige week. De eerste echte kans was dan ook voor de Roeselare, maar Sene kopte op thuisdoelman De Vroe. Even later claimde Roeselare een strafschop na een fout op Euvrard, maar ref Gleton liet verderspelen. Daarna viel de partij stil. De Vroe moest zich nog reppen op een voorzetschot van Di Lallo, maar veel verder kwam KSVR niet. Ook de thuisploeg liet niets meer zien. Vlak voor de rust kreeg ex-Roeselarespeler De Pever wel nog rood na een zware tackle op Huyghebaert, maar de 0-0 bleef op het bord.

In de tweede helft wilde KSV Roeselare profiteren van de man-meer-situatie, maar Bowen stifte de bal over doel en De Vroe kwam goed uit op de doorgebroken Lutun. De eerste kans voor Wetteren na de rust leverde ook meteen de 1-0 op. In het geharrewar voor doel trapte Claessens de bal tegen de netten. Daarna nam KSVR de partij helemaal in handen, maar de bal wou niet in doel. Sene kopte zelfs nog tegen de deklat. Helemaal op het einde kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch. Eerst moest Van de Moortele op een scherpe counter de 2-0 verhinderen, waarna hij vlug ingooide naar Van De Velde. Die zijn voorzetschot werd door de wind tegen de lat geblazen, waarna de goed gevolgde Vandenbussche de 1-1 op het bord zette.