KSV Roeselare raakt niet verder dan een gelijkspel

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

In tweede nationale speelde KSV Roeselare zaterdagavond 2-2 gelijk tegen KVK Tienen. De thuisploeg maakte tweemaal een achterstand ongedaan.

Bij KSV Roeselare maakte doelman Dimitri Verhulst zijn wederoptreden. Ook Longueville, Joos en Bouwen kwamen aan de aftrap. De thuisploeg zette meteen druk naar voren en dat resulteerde in enkele kansjes, maar De Rechter en Huyghebaert konden die niet afwerken. Halfweg de eerste helft viel het doelpunt aan de overkant. Na een pass van Biatour zorgde Fischer voor de openingsgoal. Het Roeselaarse antwoord liet niet lang op zich wachten, maar Joos, Di Lallo, Lutun en Voskanian konden niet scoren. Dat lukte Cedric Guiro even later wel. Toch trok Tienen met een voorsprong de rust in. Biatour maakte gretig gebruik van balverlies van Bowen en werkte de klus ook zelf af. Vijf minuten voor de rust zag het er plots een stuk minder rooskleurig uit voor de bezoekers. Ex-Roeselarespeler Papassarantis kreeg rood na een slag in het gezicht van Joos.

In de tweede helft hadden de Roeselarenaars moeite om de bezoekende defensie in verlegenheid te brengen. Na een twintigtal minuten vond de thuisploeg dan toch het gaatje. Frederik Declercq zorgde met een vrije trap voor de gelijkmaker. Roeselare maakte daarna gebruik van de lange bal, maar veel grote kansen leverde dat niet op. In de slotfase scoorde Van De Velde dan toch, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.