KSV Roeselare pakt in extremis nog een punt op Moeskroen-Péruwelz

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

In een aangename partij hielden beide teams elkaar in evenwicht (2-2) tot Khiter thuisploeg Moeskroen in de blessuretijd alsnog op voorsprong bracht. KSVR kwam echter in extremis nog langszij via Dewaest die helemaal op het einde de 3-3 tegen de netten prikte.

De allereerste kans voor SV Roeselare was meteen raak : Bouhna behield het overzicht voor doel en legde de bal terug tot bij Haghedooren die de bal in de hoek deponeerde. De vreugde was echter van korte duur, want amper vier minuten later kopte Mezine de 1-1 onhoudbaar binnen. De match bleef daarna evenwichtig verlopen en de eerstvolgende grote kans was voor Moeskroen : Khiter zette zich door op de flank en bediende Bova, die onbesuisd over mikte. Roeselare liet zich niet onbetuigd, maar een thuisverdediger kon de bal net voor de aanstormende Kabananga wegwerken. Aan de overzijde moest Lentz de counter onschadelijk maken. Vlak voor de rust klom KSVR bijna op voorsprong, maar een thuisverdediger kon de kopbal van Lutun van de lijn redden.

Ook in de tweede helft ging het gelijk op en het was Roeselare dat via Bouhna het eerst dreigde. Zijn lopbal was echter niet gericht genoeg. Moeskroen nam daarna de match iets steviger in handen en plots stond het in de 65ste minuut 2-1 via Mezine na een dubieuze handspelfase. Even later had Alloitte een nieuw doelpunt aan zijn voet, maar Lentz bracht redding. KSVR ging onmiddellijk in de tegenaanval. Op corner bokste de thuisdoelman niet naar de bal, maar naar Haghedooren. Doelman Oukidja kreeg rood en Di Lallo zette de strafschop feillos om: 2-2.

Roeselaar rook zijn kans en ging op zoek naar de overwinning : invallersdoelman De Vlamynck kon een schot van De Rechter in corner werken en deed even later hetzelfde met een schicht van Di Lallo. Ook Haghedooren kreeg nog een prima kopkans, maar besloot over. Vijf minuten voor tijd kon Roeselare niet meer profiteren van de numerieke meerderheid : Di Lallo moest met een tweede gele kaart van het veld. Het eerste punt op verplaatsing leek in zicht, maar toch liet KSVR zich in de 91ste minuut nog verschalken door Khiter : 3-2. Pichot pakte nog rood en als bij wonder kon Roeselare alsnog een puntje meer naar huis nemen : Dewaest zorgde op vrijschop voor de verdiende 3-3. Het koste hem wel nog een onbegrijpelijke tweede gele kaart.