KSV Roeselare neemt de maat van KSK Heist

KSV Roeselare heeft na 2-1 winst tegen KSK Heist een tweede thuiszege te pakken.

KSV Roeselare maakte een vlotte start. Al in de zesde minuut kon Anthony Di Lallo de 1-0 op het bord zetten. Een schot van De Rechter werd weggewerkt door doelman Michiels, Di Lallo tikte de rebound in doel.

Lang kon wit-zwart niet van deze voorsprong genieten, want na een mooie aanval van de bezoekers uit Heist-Op-Den-Berg schoot Vermeiren via de paal de gelijkmaker binnen.

Acht minuten voor de rust klom KSVR opnieuw op voorsprong: na een lange rush bediende Di Lallo De Rechter, de bal hobbelde traag richting doel. Nils Sarrazyn schoof hem over de lijn.

Na de rust leek de thuisploeg enkel nog de voorsprong te willen vasthouden. Het plooide helemaal terug op de eigen helft, met flink wat bezoekende dreiging als gevolg. Zwart-wit probeerde er later wat meer uit te komen, maar kon geen echte kansen meer bij elkaar voetballen.

Iets over halfweg werd KSVR daarvoor bijna afgestraft: Weber kopte eerst op de lat, de rebound van Criel kon door de vallende Vandenbussche met moeite in corner gewerkt worden. Ook Vandermarliere had de gelijkmaker aan de voet, maar Perdichizzi kon zijn schot nog net afblokken.

De spanning bleef tot op het einde in de match, maar de bezoekers slaagden er uiteindelijk niet in gelijk te maken. Een belangrijke tweede thuiszege voor Roeselare.