KSV Roeselare houdt de drie punten thuis

KSV Roeselare boekte zaterdagavond zijn eerste seizoenszege. Tegen KSK Heist won wit-zwart met 2-1.

Junior Kabananga, die gehuurd wordt van RSC Anderlecht, maakte zijn competitiedebuut voor de thuisploeg en zorgde voor de eerste twee kansen. Doelman Ruttens stond echter telkens paraat. Roeselare was in die eerste helft de dominerende ploeg, maar kon dat niet omzetten in doelpunten. Onder andere Euvrard, Haghedooren en Dewaest kregen de bal niet voorbij de bezoekende doelman. Het waren zelfs de bezoekers die op slag van rust op voorsprong kwamen. Twee minuten voor de rust zette Webers een strafschop om na een fout van Benjamin Lutun op Pittoors.

De thuisploeg begon vol goede moed aan de tweede helft, maar stootte op een bezoekende muur. Na een klein kwartier vond Lutun toch een gaatje. Na die gelijkmaker ging Roeselare voluit op zoek naar de winnende treffer en die kwam er twintig minuten voor affluiten via Sven De Rechter, die een voorzet van Anthony Di Lallo in doel kon verlengen. Ondanks de achterstand kon Heist geen enkele volwaardige kans meer creëren.