KSV Roeselare geeft zege uit handen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

KSV Roeselare speelde een prima match tegen Brussels, klom tot drie keer toe op voorsprong, maar gaf het evenveel keer opnieuw uit handen.

Het piepjonge KSV Roeselare toonde meteen een prima combinatie met Di Lallo en Lutun, maar de voorzet richting Sene werd in laatste instantie weggewerkt door een verdediger. Dat was slechts uitstel van executie, want in de derde minuut zetten Papa Sene de 1-0 al op het bord na opnieuw een actie van Lutun. Beide ploegen bleven daarna goed voetballen, maar de grootste dreiging bleef van de thuisploeg komen. Helaas stonden de bordjes in de 24ste minuut weer in evenwicht. Lutun speelde een bal slecht achteruit en Aouald nam het geschenk dankbaar in ontvangst, 1-1. De thuisploeg reageerde meteen met een actie van Di Lallo, maar hij stak de bal net iets te hard naar Sene. Net over het half uur stond de verdiende 2-1 toch op het bord. Een snelle inworp van Di Lallo kwam tot bij Lutun en die trapte de bal onhoudbaar via een Brussels been in doel. Vlak voor rust moest Guiro nog een poging van Houri afblokken, maar de rust werd bereikt met 2-1.

Onmiddellijk na de rust kostte balverlies op het middenveld van Di Lallo de thuisploeg meteen een tegendoelpunt. De bal kwam bij Aouals terecht en die zetten de 2-2 op het bord. KSV Roeselare was niet van slag en ging meteen op zoek naar dat derde doelpunt. Dat kwam er in de 56ste minuut via Guiro. Een lage vrijschop van Di Lallo passeerde alles en iedereen, maar een attent Guiro tikte de 3-2 aan de tweede paal in doel. De bezoekers uit Brussel gaven echter niet af en kwam in de 64ste minuut opnieuw op gelijke hoogte. Van de Moortele bokste de bal in de voeten van Houri en die trapte de 3-3 in de hoek binnen. Alweer een te vermijden doelpunt. Beide teams gingen nog op zoek naar de overwinning, maar zonder succes. De rode kaart voor bezoeker Mendy twee minuten voor affluiten kwam te laat om nog iets aan het scoreverloop te veranderen. (SM)