KSV Roeselare en KV Oostende houden elkaar in evenwicht

De enige West-Vlaamse derby in tweede nationale eindigde zoals hij begon: 0-0.

KV Oostende was duidelijk met de intentie om een punt te pakken naar Roeselare afgezakt. In de hele eerste helft kregen de bezoekers nauwelijks een kans. De jongens uit de Rodenbachstad waren wel iets aanvallender, maar Papa Sene en Benjamin Lutun lieten wenkende kansen liggen. Het schot van Sene strandde op de paal, terwijl Lutun op doelman Jeremy Dumesnil besloot. De beste Oostendse kans was voor Mahamadou Dissa, maar zijn schot ging naast.

Ook na de rust was Roeselare de meest aanvallende ploeg, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet meer op. Een kopbal van Oostendenaar Jamaïque Vandamme, ex-Roeselare, belandde in het zijnet. De beste kans was voor Anthony Di Lallo, maar zijn schot belandde op de lat. Door het gelijkspel ziet KV Oostende Sporting Charleroi, dat met 0-1 won in Eupen, over zich springen naar de tweede plaats in het klassement. Roeselare blijft hangen in de middenmoot.