KSV Roeselare blijft met lege handen achter

In een spektakelarme wedstrijd hielden KSV Roeselare en leider OH Leuven elkaar in evenwicht. De 0-1 viel pas in blessuretijd op een vrije trap van Harbaoui.

Bij KSV Roeselare debuteerde de jonge verdediger Dewaest, terwijl Bidaoui afwezig was door interlandverplichtingen. Wit-zwart trok zich meteen op de eigen helft terug en liet het initiatief aan de coleiders uit Leuven. Veel deden de bezoekers daar niet mee en de eerste kans was na een kwartier voor Roeselare. Ernemann lanceerde De Rechter, maar die besloot nipt voorlangs. Daarna speelde de thuisploeg iets verder van doel, maar beide ploegen slaagden er niet in om kansen te creëren. Een logische 0-0 aan de rust.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld voorgeschoteld. KSVR liet het initiatief aan de bezoekers, maar geen van beiden kon de doelmannen aan het werk zetten. Een kwartier voor tijd kregen de bezoekers toch een kans, maar Verhulst kwam goed tussen. Daarna was het de beurt aan Ernemann, maar zijn schot ging naast. In de blessuretijd pakte die Ernemann nog een tweede gele kaart en tot overmaat van ramp scoorde Harbaoui op de daaropvolgende vrije trap de 0-1 via de onderkant van de lat. (SM)