KSV Diksmuide alleen aan de leiding na 3-0-zege tegen BS Poperinge

KSV Diksmuide klom na de rust op voorsprong tegen BS Poperinge via een strafschop. De Poperingse bezoekers probeerden met tien man nog iets te forceren, maar liep tegen twee dodelijke counters op.

In de eerste helft waren de bezoekers van BS Poperinge de iets betere ploeg, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. De hoofdrol was vooral voor een uitermate strenge scheidsrechter die met de gele kaarten, zo’n 14 in totaal, strooide. De rust werd dan ook bereikt met 0-0.

In de tweede helft kreeg Diksmuide een penalty toegekend, maar die werd in eerste instantie gered. De scheidrechter liet die echter opnieuw geven en zo klom de thuisploeg toch op voorsprong. De bezoekers, ondertussen met tien man na twee gele kaarten voor Sarrazyn, namen daarna risico’s en liepen op twee dodelijk counters waardoor de wedstrijd met 3-0 beslecht werd in het voordeel van de thuisploeg. Dankzij deze zege klimt KSV Diksmuide naar de kop van de rangschikking in vierde nationale A. BS Poperinge staat nog altijd laatste met 0 punten. (SM)