Kristof Vandewalle blikt vooruit op individueel WK tijdrijden : “Nog genoeg power in de benen”

© BELGA
Redactie KW

Na het feest van zondagavond was het maandag een werkdag als alle andere voor de dubbele wereldkampioen ploegentijdrit Kristof Vandewalle (Omega Pharma-Quick Step).

“Ik heb nog genoeg power in de benen”, vertelde hij aan de vooravond van de individuele tijdrit op het WK wielrennen in het Italiaanse Firenze. “Met ons zestal van Omega Pharma-Quick Step zijn we een half uurtje gaan fietsen. Enkelen zijn nog wat verder gereden, maar zelf ben ik teruggekeerd naar het hotel en in de namiddag heb ik nog een half uur op de rollen gefietst. Voor mij is in elk geval een flinke dosis stress weggevallen. Die heb ik in een ploegentijdrit immers meer dan in een individuele tijdrit.”

“Ik vertrek met ambities”

“Maar ik vertrek woensdag met ambities. Het zal er vooral op aankomen om de concentratie hoog te houden. Aan een plaats bij de eerste vijf moet ik niet denken. Als alles meezit, is het in het beste geval een plaats bij de eerste tien. In normale omstandigheden wordt het een plaats tussen vijftien en twintig”, aldus Vandewalle.

“Het wordt een van mijn laatste wedstrijden voor de ploeg. Volgend jaar rijd ik bij Trek. Zelf vond ik dat ik weg moest gaan omdat ik bij Patrick Lefevere geen persoonlijke ambities meer kan hebben. Alles staat in functie van de kopmannen. Ik voel me nog te jong om al te verleren hoe ik koersen kan winnen. Het is tijd voor mijn eigen ambities.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier