Kris Peeters : “Mooi eerbetoon voor de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog”

© Foto : Belga
Redactie KW

Vlaams minister-president Kris Peeters reageert tevreden op het bericht dat Ieper een startplaats wordt tijdens de 101ste Ronde van Frankrijk.

Vandaag is in Parijs het parcours van de Tour de France 2014 voorgesteld. De Tourkaravaan trekt volgend jaar opnieuw door ons land. Zo wordt de start van de vijfde etappe op 9 juli gegeven in Ieper. De etappe voert de renners over enkele kasseistroken van Parijs-Roubaix richting finish in Arenberg Porte-du-Hainaut.

Vlaams minister-president Kris Peeters reageert tevreden. “Er is de afgelopen maanden hard achter de schermen gewerkt om de Ronde van Frankrijk naar Ieper te halen, in het kader van 100 jaar Groote Oorlog”, aldus Peeters. “Deze etappe in Ieper zal Vlaanderen niet alleen op de kaart plaatsen met de herdenkingstrajecten 100 jaar Groote Oorlog, maar zal ook bijdragen aan het positief imago van Vlaanderen als uitmuntende fiets- en wielerregio, waar wielrennen leeft in alle geledingen van de bevolking”, zo stelt Peeters nog.

“De Ronde van Frankrijk is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een massa-evenement wat in tientallen landen wereldwijd wordt uitgezonden en honderdduizenden supporters naar Frankrijk lokt. Het is geweldig dat dit jaar tienduizenden Vlamingen en buitenlandse wielerliefhebbers naar Ieper zullen afzakken op woensdag 9 juli en kennis kunnen maken met de vele troeven die Vlaanderen rijk is”, besluit Peeters.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier