Krant van West-Vlaanderen: “Raoul Lambert beste West-Vlaamse voetballer aller tijden”

Redactie KW

Bruggeling Raoul Lambert is volgens Krant van West-Vlaanderen de beste West-Vlaamse voetballer aller tijden. De krant publiceert deze week een top 30 van de beste voetballers uit de provincie.

Welke West-Vlaming heeft de voorbije jaren het meest zijn stempel gedrukt op het West-Vlaamse voetbal? Met die vraag trok de sportredactie van Krant van West-Vlaanderen de voorbije weken naar enkele prominente voetbalkenners. Tijdens een lang debat kwamen juryleden Hedwig Dacquin (ex-hoofdredacteur Brugsch Handelsblad), Eddy Soetaert (sportjournalist, ex-rubriekleider voetbal Het Volk), Jacques Sys (hoofdredacteur Sport/Voetbalmagazine), Chris Tetaert (sportredacteur Krant van West-Vlaanderen) en voetbaltrainer Henk Houwaart (sinds 1969 in België) tot een unieke top 30 van de beste West-Vlaamse voetballers.

Lambert is volgens de jury het symbool van de West-Vlaamse voetballer. “Eenvoud en werkkracht en dé exponent van wat misschien wel de beste Belgische ploeg uit de geschiedenis was : Club Brugge tussen 1975 en 1979. Ernst Happel noemde Lambert zelfs de beste spits met wie hij ooit werkte.”

Marc Degryse op de tweede plaats

Marc Degryse, de kleine balvirtuoos uit Ardooie, eindigde op de tweede plaats. “Degryse heeft in de nationale ploeg niet zo vaak zijn stempel kunnen drukken. En de lofbetuigingen die Lambert gekregen heeft, hebben we nooit gehoord over Degryse”, vond de jury.

Oostendenaar Laurent Verbiest, de beste stopper die ooit in België voetbalde en die geregeld eens een aanvaller in de eigen zestien durfde te dribbelen, maakt de top drie volledig. Wilfried Puis – linksbuiten uit de oude doos – en Fernand Goyvaerts – de enige Belg die ooit voor Real Madrid én FC Barcelona voetbalde – eindigden respectievelijk vierde en vijfde.

De top tien bestaat verder uit Lorenzo Staelens (de West-Vlaming met de meeste caps), Hector Goetinck (in 1920 kampioen met Club Brugge), Julien Verriest (Cerclespeler van de eeuw), gentleman Robert Braet en Johny Thio, de rechtsbuiten met de onnavolgbare traptechniek.

U leest meer over de overwinning van Raoul Lambert in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 9 oktober. In Sport West verschijnt dan een exclusief dossier met de definitieve top 30, met fiches én foto’s van de 30 beste West-Vlaamse voetballers aller tijden. U leest er ook een uitgebreid relaas van het debat tussen de juryleden, doorspekt met nooit eerder verschenen anekdotes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier