Kortrijk-speler Ismaïl N’Diaye betrapt op doping

Redactie KW

Ismaïl N’Diaye is na de competitiematch van zijn ploeg KV Kortrijk tegen Bergen op 11 februari betrapt op doping. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine maandag. De zaak is nu in handen van het Vlaamse dopingtribunaal (VDT) en de bondsprocureur van de KBVB is op de hoogte gebracht, zo schrijft het weekblad.

De 28-jarige Senegalese middenvelder testte positief bij een dopingcontrole na de wedstrijd. “De speler heeft niet om een contraexpertise gevraagd”, zegt Guy Craybex, ondervoorzitter van het VDT. Het gaat wel degelijk om een positieve controle, voegt hij eraan toe, niet om een geval van problemen met whereabouts.

Dopingtribunaal

De bondsprocureur bij de Belgische voetbalbond werd op de hoogte gebracht van het bestaan van het dossier. Er wordt nu op het dopingtribunaal een commissie samengesteld, bestaande uit een voorzitter en twee bijzitters. Die zullen de speler horen en het dossier onderzoeken. “Het Vlaams dopingtribunaal past de WADA-code toe. In principe is de straf dus twee jaar schorsing”, aldus Craybex. “Welk product daarbij is gevonden, of welk prestatiebevorderend effect het heeft, maakt in principe niet zoveel uit. De vaststelling van de aanwezigheid van een product in een lichaam is voldoende.”

Primeur

Doping op profniveau komt in het voetbal weinig voor, N’Diaye is voor het Vlaamse dopingtribunaal een primeur. De Senegalees speelt sinds deze zomer voor de Kerels. Hij kwam dit seizoen in ongeveer een derde van de wedstrijden van Kortrijk aan de aftrap, voornamelijk als verdedigende middenvelder.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier