Kortrijk overwint tegen KV Mechelen met 0-2

Kortrijk heeft het vlot gehaald van KV Mechelen met 0-2. Chavarria en Nfor zorgden voor de doelpunten, Diabang van KV Mechelen kreeg een rode kaart.

De wedstrijd begint met kansen voor beide teams, maar Kortrijk komt er toch iets beter uit. Pacovski redt een schot van Nfor en Dejaegere mist enkele minuten later van dichtbij. Op het half uur krijgt Diabang van KV Mechelen een rode kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Bourdouxhe. Zijn tackle op Dejaegere kon beter, maar was geen rode kaart waard. Na de rode kaart van Diabang zijn er heel veel kansen voor Kortrijk. Zeven minuten voor de rust scoort Chavarria de 0-1, en net voor de rust haalt Chen een halve omhaal van Nfor uit de netten.

Mechelen geeft de hoop niet op na de rust, het eerste kwartier van de tweede helft is voor de thuisploeg. Na 70 minuten vergeten de flankverdedigers van KV Mechelen Nfor buitenspel te zetten. Hij profiteert en lobt de bal over Pacovski en maakt er 0-2 van. Het doelpunt van Nfor is de doodsteek voor KV Mechelen, ze komen de rest van de match niet meer aan te pas. Kortrijk komt de top 5 binnen.