Kortrijk moet top 6 laten gaan na thuisverlies tegen Lokeren

KV Kortrijk heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om een plaats in de top 6 van de Jupiler Pro League en bijhorend play-off 1-ticket. De Kerels verloren op eigen veld met 2-3 van Lokeren.

De Waaslanders kwamen na 17 minuten tegen de gang van het spel in op voorsprong na slecht inspelen van Ernest Nfor. Mijat Maric rondde succesvol de bezoekende tegenstoot af. Lokeren kwam een kwartier later zelfs op 0-2 nadat de Lokerse verdediger vanop de stip zijn tweede doelpunt van de avond scoorde. Aan die penalty ging een lichte fout van Romain Reynaud op Benjamin Mokulu vooraf. Kortrijk liet het hoofd niet hangen en scoorde tegen via een knappe vrijschop van Ernest Nfor, die zo zijn fout van de eerste tegentreffer goedmaakte.

Hoofdrol voor scheidsrechter

In de tweede helft eiste scheidsrechter Christophe Delacour een hoofdrol op. Eerst gaf hij thuisspeler Pablo Chavarria een rode kaart waar geel beter op zijn plaats was geweest, terwijl Kortrijk even later een wel erg goedkope strafschop kreeg. Ervin Zukanovic trapte het leer evenwel naar de sterren. Niet getreurd, want in minuut 78 stond het toch 2-2 met een doelpunt van uitblinker Mustapha Oussalah. Maar vier minuten later besliste Hamdi Harbaoui over de bezoekende winst. Kortrijk verdiende beter.