Kortrijk komende drie weken in de ban van het zand

Vertegenwoordigers van de verschillende sporten stelden samen met schepen An Vandersteene het programma voor het beachsportseizoen in Kortrijk voor. We zien Philip Vanderstichele, An Vandersteene, Michael Hollanders, Karl Laverge, Mia Maes, Fabien Vanooteghem, Tom Boeckx, Celine Degeest, Jeroen Backers, Dirk Vantwerpen. © (Foto TV)
Redactie KW

Liefhebbers van beachsport komen de volgende drie weken opnieuw aan hun trekken op de Kortrijkse Grote Markt. Maar liefst 660 ton zand werd aangevoerd om volley-, handbal- en rugbywedstrijden te laten doorgaan. Bovendien zijn er enkele nieuwigheden. De aangekondigde temperaturen zorgen er straks ongetwijfeld voor dat de plaatsjes op de terrassen duur zullen zijn.

Rugby bijt dit weekend – 25 tot 27 mei – de spits af. Op vrijdag is er een bedrijventornooi. Op zaterdag nemen tien damesploegen en acht herenploegen het in een tornooi tegen elkaar op. Kortrijk speelt gastheer voor ploegen uit onder andere Brugge, Gent en Dendermonde. Zondag zien we de jeugd aan het werk: RC Curtrycke telt niet minder dan 450 jeugdspelers. En die willen zich maar al te graag tonen voor een groot publiek.

Nationale volleyploeg

Van dinsdag 29 mei tot en met zondag 3 juni is het Volley Team Kortrijk dat de kroon spant. Met verscheidene tornooien bezet het tijdens de week reeds de terreinen. In het weekend vindt dan de manche voor het Belgisch kampioenschap Beachvolleybal plaats. Hier tekent de Belgische top present.

Bovendien zorgt VTK voor een primeur in het beachvolleybal. Op zaterdag vanaf 19.00 uur is er een demonstratie door VTK Specials, een G-volleybalploeg van Volley Team Kortrijk in samenwerking met de Special Olympics. De Red Dragons, het nationale herenvolleybalteam, die daags nadien in De Lange Munte Estland partij geven, komen deze mensen ter plaatse aanmoedigen.

Voetvolley

De handballers van Apolloon mogen het grootse beachsportfestival afsluiten in het weekend van 9 en 10 juni. Jeugd, dames en heren spelen onderlinge wedstrijden. Bovendien vindt er op donderdag 7 juni vanaf 17.30 uur een kennismakingssessie frisbee plaats door de Kortrijkse Ultimate Frisbee Club. Op vrijdag 8 juni organiseert de stedelijke sportdienst een voetvolleytornooi: de Flemish Open Footvolley. De organisatie richt zich hiervoor vooral op lokale minivoetbalploegen vermits toch enige techniek vereist is.

(Dominique Vandenberghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier