Kortrijk gaststad voor nationale volleybalploegen

© VDB
Redactie KW

De nationale volleybalploegen bij de mannen en de vrouwen werken in augustus en september hun oefenwedstrijden en kwalificatiewedstrijden voor het EK af in de sportcampus Lange Munte in Kortrijk. Dat werd woensdagavond bekend gemaakt op een persconferentie.

Zowel de mannen als de vrouwen hebben sportcampus Lange Munte uitgekozen als uitvalsbasis voor de aanloop naar het kwalificatietornooi voor het komende EK. Behalve een kwalificatietornooi worden er ook oefenmatchen in Kortrijk gespeeld.

De mannen oefenen onder leiding van ex-Roeselarecoach Dominique Baeyens drie weekends in augustus in Kortrijk. Op 17, 18 en 19 augustus wordt er geoefend tegen Griekenland, een week later tegen Zweden en op 31 augustus en 1 en 2 september ontvangt België Letland. De matchen worden telkens op vrijdag, zaterdag en zondag gespeeld. De vrouwen oefenen op 17, 18 en 19 augustus tegen Nederland en twee weken later tegen Finland.

Kwalificatietornooi

Tussen 7 en 9 september vindt dan het eigenlijke kwalificatietornooi voor de mannen plaats, een week later voor de vrouwen. Op dat tornooi, de tweede ronde op weg naar het Europees kampionschap, spelen de Belgen tegen Nederland, Estland en Israël. De vrouwen strijden om een ticket in een poule met Frankrijk, Montenegro en Nederland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier