Kortrijk delft het onderspit tegen sterk Charleroi

Kortrijk heeft met 2-0 verloren van Charleroi op de achtiende speeldag in de Jupiler League.

Charleroi begon gretig aan de wedstrijd, maar dat leverde niet direct een doelpunt op in de beginfase van de wedstrijd. Daarna leek het of Kortrijk een licht overwicht had in de wedstrijd, tot Milicevic de eerste goal van de wedstrijd scoorde na twintig minuten. Kaya gaf de bal af aan Milicevic en hij versloeg Keet met een schot vanuit een scherpe hoek. Een paar minuten voor de rust verdubbelde Charleroi zijn voorsprong. De pas ingevallen Aoulad kopte bal binnen na een, opnieuw, uitstekende pass van Kaya. Charleroi ging rusten met een verrassende 2-0 voorsprong.

Na de rust wou Kortrijk zo snel mogelijk de achterstand wegkrijgen, vooral Chavarría en Nfor probeerden constant in de zestien aanwezig te zijn. De wedstrijd begon halverwege de tweede helft te verwateren, het was ver zoeken naar strijdvaardigheid bij de Kortrijkse spelers. Tien minuten voor het einde miste Aoulad nog de 3-0, en ook Ngolok liet de 3-0 liggen voor Charleroi. De Waalse ploeg pakte drie belangrijke punten met het oog op het behoud.