Koksijds Houtsaegerstadion gekeurd en geschikt bevonden

Redactie KW

Het nieuwe kunstgrasveld en het nieuwe Houtsagerstadion is door de KBVB goedgekeurd. Vrijdagavond werd al meteen getraind door KVVC en iedereen was enthousiast over de kunstgrasmat. KVVC is de enige ploeg in derde nationale A die nu beschikt over een terrein met Limontakunstgras.

.Donderdagavond heeft het bestuur van KVVC met verscheidene sympathisanten een schoonmaakactie georganiseerd op en rond het H.Houtsaegerstadion om het klaar te krijgen tegen zondag voor de wedstrijd tegen FC Bleid.

De bouwwerf naast de hoofdtribune werd met herashekkens afgesloten en al het rondslingerend materiaal werd veilig weggeborgen en onttrokken aan het oog van het publiek.

Rubberen balletjes

Door de aannemer van het kunstgrasterrein werd de laatste hand gelegd aan het veld door het aanbrengen van de rubberen balletjes en die gelijkmatig te verdelen over de totale oppervlakte. Om het terrein optimaal te maken moet nog enkel werk gemaakt worden van het aansluiten van het automatisch sproeisysteem dat zorgt voor een veel sneller spel dan op een klassiek terrein. Dat is voor zeer binnenkort.

Keuring

Vrijdag werden dan finaal de hoekpaaltjes en de twee nieuwe doelen geplaatst. Het was dan (bang) afwachten op de keurders van de KBVB. Iets na 18.00 uur waren die ter plaatse en alles werd nauwkeurig opgemeten. Ook de kleedkamers kregen nog een inspectiebeurt.

Groen licht

Finaal werd door de KBVB groen licht gegeven om het veld en de noodzakelijke accommodatie te gebruiken voor de komende wedstrijden. Het bestuur hoopt op een massale opkomst zondag aanstaande om 15.00 uur.

Eerste training

Vrijdagavond werd er voor het eerst getraind op het kunstgrasveld. Niets dan enthousiasme bij de spelers. Het veld ligt er bij als een biljart en voelt zacht aan. KVVC is de enige ploeg uit derde nationale A die nu beschikt over een terrein met Limontakunstgras. Voor de thuiswedstrijden zak steeds getraind worden op het hoofdveld in kunstgras. Voor de verplaatsingen wordt verder getraind op het terrein 2 met een klassieke grasmat.

(EDK, foto’s EDK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West.

EDK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier