Knokke-Heist wint verdiend bij KB Oostende Bredene

In eerste landelijke bij de vrouwen won Knokke-Heist zondagnamiddag verdiend met 58-64 van KB D-Glas Oostende Bredene.

Twee gehavende ploegen trokken op deze zomerse middag toch de Bredense sporthal Ter Polder in voor een stevige kustderby in eerste landelijke van het damesbasketbal. Het was een weinig geïnspireerde thuisploeg die aan de wedstrijd begon. Aanvallend liep het voor geen meter, maar ook in de zoneverdediging kwam KBOB telkens dat stapje te laat.

Driepunters

Bij de bezoekende dames vlogen de driepunters vlot binnen, niet minder dan vier stuks in het eerste kwart, waarvan drie van Kimpe (12-20). Ook in het tweede quarter acteerde de thuisploeg veel te slap, zelfs de vele vervangingen van coach Rondelez brachten niks van inspiratie. Een driepunter van Fransen leek de tribunes even wakker te schudden en ondanks drie opeenvolgende scores van Grymonprez om de eerste helft af te sluiten, liep Knokke-Heist dankzij heel collectief basketbal nog twee puntjes verder uit bij de rust (23-33).

Wakker geschud

Wie dacht dat KBOB vol strijdlust uit de kleedkamers zou komen, zat volledig verkeerd. Grymonprez was de enige die bij de thuisploeg min of meer bij de les was, Borrey animeerde voor Knokke-Heist de meegereisde supporters. De bezoekers hadden het commando en liepen verder weg (34-48). In het slotkwart slaagde coach Rondelez er eindelijk in zijn troepen wakker te schudden. Met enkele snedige penetraties stond het na twee minuten plots 42-48.

Hoofd koel

De Knokse dames hielden echter het hoofd koel en bleven tot 44-54 vlotjes voorop. In twee minuten tijd smolt de voorsprong echter tot 54-56, maar een trefzekere Bouzin knalde de dromen van de thuisploeg aan diggelen. Met een drie op vier aan vrijworpen bezegelde zij in de slotminuut het lot van KBOB.

KB D-Glas Oostende Bredene verloor zo terecht deze kustderby. Drie quarters lang bracht het weinig tot niks voor het thuispubliek. Knokke-Heist leek in de slotminuten aan foutenlast en te weinig rotatiemogelijkheden kopje onder te gaan, maar uiteindelijk haalde de ervaring het terecht van het jeugdig geweld.