Knappe zege voor BC Telenet Oostende tegen Okapi Aalstar

BC Telenet Oostende hield zaterdagavond de punten thuis tegen Okapi Aalstar. De bezoekers werden met 87-81 erug naar de carnavalstad gestuurd.

De wedstrijd ging bijzonder gelijk op en dat toonde zich ook in de quarterstanden. Na tien minuten stond het 19-19 en aan de rust wezen de bordjes 44-44 aan. Pas na de rust nam Oostende afstand van de bezoekers. Na drie quarters bedroeg het verschil wel amper twee punten (65-63). In het laatste quarter werd de definitieve kloof geslagen. Aalstar kon niet meer doen dan aanklampen, maar kon toch de 87-81 nederlaag niet vermijden.

Bij Oostende was Mitchell opnieuw de grote man. Met negentien punten werd hij topschutter. In zijn zog volgden Green, die zeventien punten scoorde, en Lojeski met zestien punten.