Knack wint en heeft plots weer zicht op Europees volleybal

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Knack Roeselare boekte woensdagavond de tweede zege van deze play-offs. Slachtoffer van dienst was opnieuw Herk-de-Stad. In Schiervelde werd het 3-0.

Het was de zesde keer dat Roeselare en Herk-de-Stad elkaar dit seizoen in de ogen keken. Na twee competitieduels, twee Europese confrontaties en een play-offwedstrijd stond woensdagavond de zesde ontmoeting op het programma. Opvallend: Roeselare verloor nog geen enkele match tegen Herk-de-Stad.

Ook woensdag was dat niet het geval, want Knack pakte meteen de eerste set. Herk drong aan, maar de thuisploeg toonde zich iets trefzekerder: 25-22. De tweede beurt werd ontsierd door te veel opslagmissers en individuele fouten. Tot 10-10 kon het nog alle kanten uit, maar vervolgens kreeg de thuisploeg een vrijgeleide naar de verdubbeling: 25-20. Een zelfde scenario in de derde beurt, maar ook dan trok de thuisploeg aan het langste eind: 25-22. Door de zege maakt Knack een sprong in het klassement, waardoor de club van afscheidnemend coach Dominique Baeyens opnieuw uitzicht krijgt op Europees volleybal.

Zaterdag ontvangt Knack Roeselare Asse-Lennik, de tweede in de stand.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode (edities Roeselare, Izegem en Tielt).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier