Knack Roeselare wint heenmatch kwartfinale beker van België

Redactie KW

Woensdagavond werden de heenwedstrijden in de kwartfinale van de beker van België volleybal gespeeld. Knack Roeselare won met 0-3 bij Haasrode Leuven uit Liga B.

Knack Roeselare heeft zich niet laten verrassen in de heenmatch van de kwartfinale van de beker van België bij Haasrode Leuven. Roeselare haalde het tegen het team uit Liga B makkelijk met 0-3. De bekerhouder startte met Nico Freriks, Joppe Paulides, Sergiu Stancu, Ruben Van Hirtum, Christian Poglajen en Hendrik Tuerlinckx. Manu Callebert was de logische libero.

In set 1 duwde Knack in een sfeervolle en tot de nok gevulde sporthal meteen door (4-8 en 8-16) om met forse opslagdruk vlot winst af te dwingen bij 14-25. De tweede set klampte de thuisploeg langer aan, maar Knack haalde het finaal opnieuw: 21-25. Haasrode herpakte zich in de derde set (3-0 en 9-7), maar dat bleek onvoldoende om Knack van set- én matchwinst te houden. Bij 14-14 hees Roeselare zich voorbije Haasrode Leuven om meteen door te duwen tot 21-25.

Dominique Baeyens speelde de hele match met dezelfde zes spelers. Sam Deroo en Stijn D’Hulst, normaal in de basis, kregen rust. De terugmatch wordt op woensdag 7 december in Schiervelde gespeeld.

Prefaxis Menen verloor bij reeksgenoot Halen met 2-3, Maaseik won vlot bij Gent met 0-3 en Asse-Lennik versloeg Purs met 1-3.

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier