Knack Roeselare versterkt zich met Sergiu Stancu en Cristian Poglajen

Redactie KW

Na de aanwerving van Joppe Paulides, Ruben Van Hirtum en Marcus Eloi heeft volleybalteam Knack Roeselare dinsdagavond ook een akkoord bereikt met middenman Sergiu Stancu en receptie-hoekspeler Cristian Poglajen. Roeselare moet nu enkel nog op zoek naar een spelverdeler en tweede opposite.

Knack Roeselare roert zich op de transfermarkt, want in twee dagen tijd werden vier nieuwe spelers aangeworven. De sportieve cel van de volleybalclub kon naast de blijvers Hendrik Tuerlinckx (opposite), Manu Callebert (libero), Wouter Verhelst (middenman), Sam Deroo (receptie-hoek) en Stijn D’Hulst (spelverdeler) eerder al deals sluiten met Joppe Paulides (middenman), Ruben Van Hirtum (receptie-hoek) en Marcus Eloi (receptie-hoek/libero). Daarbij komen nu ook de beloftevolle receptie-hoekspeler Cristian Poglajen en – terug van weggeweest – middenman Sergiu Stancu. Daarmee telt de kern van Dominique Baeyens 10 spelers. Enkel een tweede hoofdaanvaller en vooral een ervaren spelverdeler ter vervanging van Frank Depestele ontbreken nog.

Oude bekende

Sergiu Stancu is een oude bekende voor Knack Roeselare. Stancu maakte tussen 2004 en 2006 deel uit van de kampioenenploeg die twee seizoenen na elkaar zowel titel, beker als supercup binnenhaalde. Het voorbije seizoen was hij aan de slag in Griekenland bij Iraklis Thessaloniki. De Roemeense middenman (60 selecties in het nationale team) is ondertussen 28 jaar en tekende een contract voor twee seizoenen.

Jong toptalent

De 22-jarige Cristian Poglajen is een Argentijns/Sloveense receptie-hoek. Hij tekende een contract voor één seizoen. “Poglajen is een jonge, talentvolle, explosieve jeugdinternationaal die recent werd geselecteerd voor het Argentijnse nationale team dat straks aantreedt in de World League”, laat Knack Roeselare in een persbericht weten.

Cristian Poglajen speelde het voorbije seizoen voor SOS Villa Maria Sports en scoorde hoog in de statistieken. “Met de aanwerving van Cristian Poglajen geeft Knack na Frantisek Ogurçak en Milos Nikic opnieuw een jong buitenlands toptalent de kans om zijn volleyballoopbaan naar een hoger niveau te brengen”, aldus de club.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier