Knack Roeselare verslaat leider Maaseik

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Knack Roeselare en Noliko Maaseik stonden voor de vijfde keer dit seizoen tegenover elkaar. Na vier nederlagen op rij ging de overwinning deze keer met 0-3 naar Knack Roeselare.

Bijzonder moment bij aanvang van deze laatste competitiewedstrijd tussen coach Vital Heyen en Dominique Baeyens als clubtrainer. Dominique Baeyens werd voor de wedstrijd getrakteerd op een staande ovatie van het publiek en kreeg uit handen van Noliko-voorzitter Mathi Raedschelders een cadeau aangeboden.

Blijkbaar wilden de spelers hun trainer ook een mooi afscheid geven tegen hun jarenlange rechtstreekse concurrent, want ze begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd. Ze sloegen bij 8-12 meteen een vierpuntenkloof en de eerste deelwinst kwam nooit meer in gevaar, 22-25.

In de tweede set klom Nolika Maaseik eerst op voorsprong, maar Knack herpakte zich en klom op een 4-10-voorsprong. Die voorsprong bleef lange tijd op het scorebord, maar geleidelijk aan kwam de thuisploeg opnieuw dichter, 21-23. In een spannende slotfase ging het gelijk op tot 26-26, maar dan kon Roeselare besluiten met 26-28.

Maaseik bouwde in de eerste set een kleine voorsprong uit, maar bij 13-12 ging Roeselare erover naar 13-15 en trok door naar 18-22. De kampioen was niet meer in staat om te reageren en Knack Roeselare won zo voor het eerst in vijf wedstrijden van Noliko Maaseik.