Knack Roeselare verliest nu ook van Menen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De kelk wordt bij Knack Roeselare tot op de bodem geledigd. Het verloor thuis kansloos met 0-3 van Prefaxis Menen, waardoor het zo goed als zeker is van de laatste plaats in de play-offs en dus naast Europees volleybal grijpt voor volgend seizoen.

In de eerste set ging het aanvankelijk gelijk op tussen beide teams, maar bij 10-12 sloeg Prefaxis Menen een beslissende kloof die het niet meer uit handen gaf. Prefaxis speelde aanvallend heel sterk, terwijl Knack Roeselare heel veel opslagmissers liet optekenen. Zo ging het van 13-16 naar 21-25.

Knack Roeselare reageerde niet aangeslagen in de tweede set en klom zelfs op voorsprong, maar bij 8-8 was alles te herdoen. Opnieuw miste de thuisploeg te veel opslagen en aanvallend kwam het niet meer door de verdediging van Menen. Op die manier sloegen de bezoekers een vierpuntenkloof bij 14-18 en dat trokken ze door naar een nieuwe 21-25-setwinst.

De derde set was dus alles of niets voor Knack Roeselare, maar vanaf 9-9 sloeg Menen onder impuls van het sterk spelende trio Hoho – Radovic – Coucke de definitieve kloof, 14-18. Knack probeerde nog iets aan de situatie te veranderen en kwam nog terug tot 20-21, maar Menen bleef koel en besliste deze set met 22-25.

Door deze 0-3-nederlaag is Knack Roeselare zo goed als zeker van de laatste plaats in de play-offs en mag het zich dus opmaken voor een seizoen zonder Europees volleybal.