Knack Roeselare uitgeschakeld in Challenge Round CEV Cup

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Het Europese seizoen voor Knack zit erop: de Roeselaarse volleyballers verloren na de heenmatch woensdagavond ook de return in Slovenië. In Ljubljana werd het 3-0.

Na het 2-3-verlies vorige week woensdag wist Knack Roeselare dat het woensdag voor een loodzware opdracht stond in Slovenië: niet alleen de wedstrijd moest gewonnen worden, ook de gouden set moest in Roeselaarse voordeel beslecht worden. Zoniet zat het Europees verhaal voor Knack er op.

In de openingsset drukte een verschroeiende thuisploeg Knack weg en het duurde tot 18-8 vooraleer Roeselare op niveau begon te spelen. Knack knokte terug en moest uiteindelijk bij 25-20 de eerste set toch prijsgeven.

In de tweede beurt kon Knack aanvankelijk op hetzelfde elan doorgaan. Bij 9-9 zag het er goed uit voor Roeselare, maar eenmaal Ljubljana een versnelling hoger schakelde, moesten de bezoekers opnieuw afhaken: 25-17.

Een opvallend Belgisch Knack bleef in de derde beurt tot 8-6 in het spoor van de thuisploeg. Daarna herhaalde zich het scenario van de eerste twee sets en moest Knack afhaken. Roeselare drong nog aan (23-22), maar kreeg de kloof niet gedicht. Bij 25-22 was het Europese verhaal van Roeselare definitief voorbij.

Play-offs

Door de Europese uitschakeling rest Knack nog een doel: de play-offs in Liga A. Die starten volgende woensdag meteen met een topper: Roeselare-Maaseik. Als Knack de kansen op een finale én een Champions Leagueticket gaaf wil houden, wint het woensdag voor eigen volk best van de Limburgers.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode (edities Roeselare, Izegem en Tielt).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier