Knack Roeselare stuurt Prefaxis Menen wandelen met 3-0

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Knack Roeselare heeft woensdagavond voor eigen volk vrij vlot de derby tegen Prefaxis Menen gewonnen. Na nauwelijks anderhalf uur stond het 3-0.

Op de vierde speeldag van de competitie in Liga A keken Knack Roeselare en Prefaxis Menen elkaar woensdagavond in de ogen. In een half volgelopen Schiervelde – Knack had voor de eerste keer een Ladies Night georganiseerd en die lokte zo’n 580 extra bezoekers – hield de thuisploeg de hele avond uitzicht op de zege.

In de eerste set ging het lang gelijk op, maar bij 13-11 sloeg de thuisploeg een eerste kloofje. Roeselare liep maximaal uit tot 19-15, maar kreeg het even warm bij 19-18. Hendrik Tuerlinckx en Sergiu Stancu haalden de eerste set evenwel binnen: 25-20. In set twee kreeg Knack een vrijgeleide naar de zege. Menen acteerde te slap om aanspraak te maken op setwinst en moest zich reppen om een blamage te vermijden: 25-18. Menen herpakte zich in de derde set, maar in een bloedstollend slot trok Roeselare alsnog aan het langste eind: 28-26.

Prefaxis Menen ontvangt zaterdagavond PNV Waasland Kruibeke, Knack trekt zondag naar Guibertin. Woensdag wacht voor de bekerwinnaar de eerste Europese match van het seizoen in Finland.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode (edities Roeselare, Izegem, Tielt en De Leie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier