Knack Roeselare stunt in Champions League tegen VfB Friedrichshafen

De landskampioen won de eerste wedstrijd in poule G met 3-1. De setstanden waren 20-25, 31-29, 25-17, 25-23.

Geen verrassingen in de ploeg van Emile Rousseaux. Voor Knack, zonder de geblesseerde Tomas Rousseaux, was het wel weer even wennen aan het Champions Leagueniveau. De thuisploeg toonde te veel respect voor de ex-winnaar van de Champions League en kwam al snel 3-8 achter en moest de hele eerste set achtervolgen. Halfweg herstelde Knack zich wat maar de set ging verdiend naar de Duitsers: 20-25.

Ook in set twee was Knack, met de in de eerste set ingevallen Van Hirtum (voor Verhanneman) in de ploeg, al snel weer op achtervolgen aangewezen. Met de steun van het publiek kwam Roeselare in het setslot wel stevig opzetten. En onder impuls van wie anders dan Hendrik Tuerlinckx kon Knack de vijfde setbal verzilveren: 31-29.

Knack tankte vertrouwen uit de setwinst. Tervaportti serverend, Coolman aanvallend en blokkerend, een sterke Van Hirtum en Claes: de hele ploeg ging bevrijder spelen en de thuisploeg pakte ook set drie met ruime 25-17-cijfers.

Blessure Dejonckheere

In het begin van de vierde set sloeg het noodlot toe toen Stijn Dejonckheere met veel risico een verre bal nog probeerde te redden. De libero moest met een vleeswonde meteen het terrein verlaten, maar Knack liet zich, met de jonge Lowie Stuer nu in de ploeg, niet van de wijs brengen. Knack kwam bij 16-15 voor het eerst op voorsprong en het gaf die niet meer uit handen.

Met deze mooie stunt is Knack meteen voorlopig leider in zijn poule. De andere wedstrijd in poule G, Kedzierzyn – Galatasaray, wordt pas woensdag gespeeld.

In de competitie is Knack komend weekend vrij. Volgende week reist het naar Turkije voor de tweede Champions Leaguewedstrijd tegen Galatasaray van woensdag.