Knack Roeselare steviger aan de leiding na winst in Menen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Prefaxis Menen is er woensdagavond tegen Knack Roeselare niet in geslaagd de stunt van tegen Maaseik te herhalen. De leider in de play-offs won met 0-3 na setstanden 21-25, 22-25 en 20-25. Knack telt nu al vier punten voorsprong op Antwerpen en Maaseik.

Niemand die had durven voorspellen dat Prefaxis Menen en Knack Roeselare voor aanvang van de tweede speeldag de nummers één en twee zouden zijn in de play-offs. Toch speelden beide West-Vlaamse ploegen woensdagavond een derby met de eerste plaats als inzet.

Menen wilde na de stunt tegen Maaseik op de eerste speeldag van de play-offs ook de scalp van Knack, maar het kon in de Vauban nooit echt wedijveren met de kersverse bekerwinnaar. De eerste twee sets verliepen volgens hetzelfde scenario: beide ploegen waren elkaar waard tot 20-20, maar in het setslot maakte de onmachtige thuisploeg te veel fouten en Knack 0-2 voor na 21-25 en 22-25.

In de derde set kwam Prefaxis zowaar 6-1 en 11-7 voor, maar vanaf dan ging Menen overal in de fout. Slechte receptie en geen spelopbouw, waardoor Knack verdiend met de volle puntenwinst ging lopen: 20-25.

Maaseik won thuis tegen Puurs met 3-1, terwijl Antwerpen een uitschuiver maakte thuis tegen Lennik (3-2). In de stand telt Knack nu elf punten en dat zijn er al vier meer dan Antwerpen en Maaseik. Menen (5), Lennik (2) en Puurs (1) vervolledigen de stand. Komend weekend speelt Knack zijn derde play-offwedstrijd: het ontvangt zondagnamiddag Maaseik. Menen speelt in Antwerpen.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier