Knack Roeselare plaatst zich voor kwartfinale CEV Cup

Redactie KW

Knack Roeselare plaatste zich woensdagavond voor de volgende ronde van de CEV Cup, de tweede Europese beker. Na de heenmatch (0-3), won Roeselare ook de terugmatch tegen ‘Europese’ tegenstander Halen.

Roeselare dwong de kwalificatie af in een dubbele confrontatie tegen Aquacare Halen. De heenwedstrijd eindigde op 0-3 (21-25, 23-25, 20-25), woensdagavond werd het 3-1, setstanden 25-23, 25-23,18-25 en 25-21. Roeselare had het niet onder de markt met een bevrijd Halen. De Libanese uitblinker Saade maakte het de thuisploeg knap lastig. Met de inbreng van Ruben Van Hirtum haalde Roeselare uiteindelijk toch in vier sets het laken naar zich toe. Topscorer bij Roeselare was Sam Deroo met 22 punten.

Kwartfinale

Door de zege is Knack geplaatst voor de kwartfinale van de CEV Cup. De tegenstander van die kwartfinale wordt de winnaar van het duel tussen het Griekse Lamia en het Montenegrijnse Podgorica. Deze wedstrijd wordt pas op donderdagavond gespeeld. Knack speelt de heenmatch van de kwartfinale sowieso voor eigen volk op dinsdag 10 januari. Een week later gaat het richting Griekenland of Montenegro.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode (edities Roeselare, Izegem en Tielt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier